Vinnare 2003

Portsystem 2000 vann Stora Embeddedpriset för sitt projekt Styrbjörn.set till Garageport och Rullskida...

På komponent EP 2003 i Göteborg delades tre priser under mässans stora branschfest. Kommittén som skulle utse dessa kom att överväldigas av det stora antalet inkomna bidrag. Sammantaget hade juryn 52 ansökningar att bedöma. Juryn bestod av Lena Norder, IM-föreningens vd, Ronny Skild, IM Embedded Technology, Bengt Magnhagen,prof vid Jönköpings universitet samt verksam inom föreningen TekniQ, Anders Martinsen, TekniQ, Bengt-Allan Bergvall, BAB Electronics AB, Anna Svärdemo-Alander, ElektroRullskidan gav tre glada studenter 50 000 kr i tävlingen Embedded Student Awardnikindustriföreningen, Johan Nordin, IM Embedded Technology samt Göte Fagerfjäll och Gunnar Lilliesköld från Elektronik i Norden.

Stora Embeddedpriset gick till Portsystem 2000 för sitt system Styrbjörn, med motiveringen “Listig lösning lotsar last till lämplig port”. Företagets vd, Björn Thyselius, kunde meddela att man i dagarna har fått en order på Styrbjörn till ett värde av 25 MSEK. Det motsvarar halva årsomsättningen. Tre studenter från Luleå Tekniska Universitet, Viktor Noorlander, Emil Ohlson och Björn Norell vann med sitt bidrag “Rullskidan”. Motiveringen löd “Framsynt teknik skapar bakhalka”. Konkurrensen i studentgruppen var hård och projektet Evolve låg så nära ett förstapris att föreningen TekniQ beslöt sig för att dela ut ett hederspris.


Nyheter


Tävlingen genomförs digitalt 2022

Tävlingen kommer i år 2022 att genomföras digitalt och denna gång blir det enbart student-kategorin som tävlar. Vi återkommer med

Swedish Embedded Award senareläggs

Då de tävlande i Swedish Embedded Award som kvalificerar sig till finalen får en plats i utställningen i samband med

Här är vinnarna av Swedish Embedded Award 2019

Swedish Embedded Award delades i år ut för sjuttonde gången. Årets tre priskategorier är: Enterprise för bästa bidrag från svenska

Swedish Embedded Award 2019 – för sjuttonde året

  WalkBeat CubicMeter Brinja Core och Brinja Sensor Node Autonomous Dynamic Window AutoBike Anybus CompactCom Facebook Twitter LinkedIn Gmail