Vinnare 2006

De tre embeddedprisen, Stora Embeddedpriset, Embedded Student Award och minSTa Embeddedpriset, gick till Mandometer från AB Mando, Salar Kassems Hinderdetektor och Smart Cutting System från Acticut International.

De tre vinnande bidragen sållades efter mycken vånda fram bland de tio nominerade bidragen. Det var för övrigt inte lätt att välja ut de tio nominerade bidragen heller.
– Vi är glada över att årets bidrag enomgående håller så hög klass säger Bengt Magnhagen, jurymedlem och den som förmodligen gjort mest för att få in bidrag, både från företag och studenter.
Prisutdelningen skedde som vanligt på Tekniska Mässans branschfest och de tre vinnarna belönades med plaketter, blommor och ära. Vinnaren av Embedded Student Award, Salar Kassem, fick dessutom en check på 50 000 kronor. Med tanke på att projektbudgeten bara uppgick till 500 kronor innebar det en hygglig vinst.
De tre pristagarna har hittat områden som både är tekniskt intressanta och har stora kommersiella möjligheter.
Mandometer, som vann Stora Embeddedpriset innebär ett nytt sätt att angripa det stora problemet med ätstörningar. Hittills har olika varianter av psykiatrisk behandling ofta ansetts vara den enda möjligheten, men Mandometer visar att en datorunderstödd programmerad träning ger tillfriskningsresultat som ingen annan kommer i närheten av. Marknaden är rimligen enorm.
Hinderdetektorn är, som de flesta studentprojekt, långt från kommersialisering. Men också här är möjligheterna stora. Förhoppningsvis innebär priset att projektet kan fortsätta i mera kommersiell form och leda till en produkt. Smart Cutting System från Acticut är kanske det projekt som ligger närmast kommersiell framgång i större skala. Produkten löser ett stort och välkänt problem, nämligen vibrationer vid svarvning. Dramatiskt lägre ljudvolym och mycket bättre ytfinish är argument som bör göra produkten lättsåld.
Priserna delas ut av branschföreningarna IM Embedded Technology och Elektronikindustriföreningen (EIF) samt konsortiet teknIQ – expertkompetens intelligenta produkter, i samarbete med tidningen Elektronik i Norden och Tekniska Mässan.


Nyheter


Tävlingen genomförs digitalt 2022

Tävlingen kommer i år 2022 att genomföras digitalt och denna gång blir det enbart student-kategorin som tävlar. Vi återkommer med

Swedish Embedded Award senareläggs

Då de tävlande i Swedish Embedded Award som kvalificerar sig till finalen får en plats i utställningen i samband med

Här är vinnarna av Swedish Embedded Award 2019

Swedish Embedded Award delades i år ut för sjuttonde gången. Årets tre priskategorier är: Enterprise för bästa bidrag från svenska

Swedish Embedded Award 2019 – för sjuttonde året

  WalkBeat CubicMeter Brinja Core och Brinja Sensor Node Autonomous Dynamic Window AutoBike Anybus CompactCom Facebook Twitter LinkedIn Gmail