Vinnare 2008

Swedish Embedded Award 2008

Containerlås, gyroplattform och USB/Bluetooth

De tre vinnarna av 2008 års Swedish Embedded Award blev DST Control med bidraget Colibri, Informasic AB och Loxystem AB med bidraget Remote Controlled Automatic Twistlock och Daniel Magnusson och Johan Frisk, KTH Campus Telge, med bidraget BlueUSB.

Swedish Embedded Award delades ut på den industrimiddag som avslutade Embedded Conference Scandinavias första dag. Priset består av tre kategorier, där Remote Controlled Automatic Twistlock vann Enterprise-kategorin, Colibri vann Micro/Nano-kategorin och BlueUSB vann Student-kategorin.

– Jag har konstruerat i 20 år och det här är det roligaste projekt jag någonsin varit med om, säger Jan-Erik Strömberg, DST Systems. Det här är en bekräftelse på att det lönar sig att ha kul när man jobbar.

Colibri är en gyrostabiliserad kamerabaserad bild- och datainsamlingsenhet avsedd för mätning, kontroll, besiktning och övervakning. För att minska storlek och vikt från 25 kilo till bara ett kilo har konstruktörerna valt att börja om helt och hållet från grunden och ta fram nya lösningar ner i minsta detalj.

Remote Controlled Automatic Twistlock är ett fjärrstyrt containerlås för containrar som staplas på fartygsdäck. För att undvika lastförskjutningar och tappade containrar under sjötransporten förankras containrarna i varandra med hjälp av hörnlås. Dagens hörnlås måste öppnas manuellt, vilket är tidsödande och riskabelt.

BlueUSB är framtagen med tanke på att hjälpa rörelsehindrade i vardagen då många knappar och reglage för hemelektronik, t ex lampor och tv-apparater, ofta kan vara dumt placerade och svåra att manövrera. Den är även tänkt för industrin där kablar är dyra att installera, ofta är i vägen och orsakar både arbetsskador och produktionsstopp i form av brutna ledningar.

(vinnare)

2008 års vinnare av Swedish Embedded Award fr v Håkan Johansson, Jonas Olsson, InformAsic, Dag Tryggö, Loxystems, Leif Åkesson, InformAsic, Jan-Erik Strömberg, David Steen, Magnus Sundstedt, DST Systems, Daniel Magnusson, Jonas Frisk, KTH, Campus Telge.


Nyheter


Tävlingen genomförs digitalt 2022

Tävlingen kommer i år 2022 att genomföras digitalt och denna gång blir det enbart student-kategorin som tävlar. Vi återkommer med

Swedish Embedded Award senareläggs

Då de tävlande i Swedish Embedded Award som kvalificerar sig till finalen får en plats i utställningen i samband med

Här är vinnarna av Swedish Embedded Award 2019

Swedish Embedded Award delades i år ut för sjuttonde gången. Årets tre priskategorier är: Enterprise för bästa bidrag från svenska

Swedish Embedded Award 2019 – för sjuttonde året

  WalkBeat CubicMeter Brinja Core och Brinja Sensor Node Autonomous Dynamic Window AutoBike Anybus CompactCom Facebook Twitter LinkedIn Gmail